Studije izvodljivosti

Studije izvodljivosti predstavljaju neophodnu i obaveznu dokumentaciju u komunikaciji sa investitorom/finansijerom na bilo kojem nivou. Samoodrživost projekta, kako u finansijskom, tako i u tehničko – tehnološkom smislu, eliminirajući je faktor kod donošenja odluka o finansiranju. 

Jedino kvalitetno urađena studija izvodljivosti može vaš projekat učiniti konkurentnim.

Savremenim pristupom u izradi studija izvodljivosti obuhvatamo detaljno snimanje i analizu trenutnog stanja i izradu ideje projekta koja se svojom daljom razradom transformiše u tehničko-tehnološko rješenje projekta. 

Uvijek dosljedno respektiramo logiku projekta sa mogućim izazovima i rizicima kojima se možemo susresti tokom izrade dokumentacije, što se kasnije može odraziti na realizaciju projekata i njihovu održivost. Cjelokupnost je vidljiva u krajnjem rezultatu studije koja pored tehničko-tehnoloških rješenja nudi rješenja upravljanja i održavanja, zatim finansijski plan i upravljanje finansijskim sredstvima. U krajnjem očekivanom rezultatu trudimo se da u potpunosti ispoštujemo principe efikasnosti i efektivnosti projekta čime dokazujemo opravdanost takve investicije. 

Studije izvodljivosti od velikog su značaja za naše klijente jer su preduslov za dobivanje finansijskih sredstava od raznih fondova, banaka i donatora.

Pretraga referenci

Najave događaja

Reference