Historija

Resursni centar za vode i okoliš „UNA Consulting“ svoje iskustvo, kvalitet i profesionalizam u sektoru voda, okoliša i komunalne infrastrukture gradi već 15 godina.

Svoje djelovanje započinje 1997. godine kao „Programski ured IBG Ltd.“ i u periodu do 2006. godine realizuje projekte rehabilitacije komunalne infrastrukture, devastirane tokom ratnih dejstava, i institucionalnog jačanja komunalnih preduzeća na području unskog sliva. Ove projekte je finansirala Švicarska vlada putem Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). Od 2006. godine nastavlja rad kao Udruženje za zaštitu i unapređenje čovjekove okoline „Una-Sana“ te do 2009. godine zajedno sa općinama unskog sliva implementira Projekat dobre uprave u oblasti voda i okoliša „GOV-WADE“, uz podršku istih partnera iz Švicarske.

U februaru 2010. godine Udruženje „Una-Sana“, sa deset partnera iz BiH i Švicarske, osniva Resursni centar za vode i okoliš „UNA Consulting“ sa ciljem unapređenja nivoa pružanja konsultantskih usluga u sektoru voda i zaštite okoliša.

Unapređenjem vlastitih kapaciteta kroz kontinuirano stručno usavršavanje, učeći iz prakse najboljih, „UNA Consulting“ može odgovoriti svim izazovima današnjeg tržišta prateći evropske standarde poslovanja i najaktuelnije trendove.

Pretraga referenci

Najave događaja

Reference