Una Consulting nastavlja pružanje konsultantskih usluga u sklopu 2. faze Projekta MEG

Resursni centar za vode i okoliš „Una Consulting“ d.o.o. Bihać će nastaviti pružati konsultantske usluge jačanja organizacijskih, operativnih i finansijskih kapaciteta javnih vodovodnih / komunalnih preduzeća (JVP/JKP) u „sjeverozapadnom klasteru“ koji obuhvata jedinice lokalne samouprave (JLS): Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bužim, Čelinac, Gradiška, Laktaši, Mrkonjić Grad, Prijedor, Sanski Most i Srbac, te u „južnom klasteru“, koji obuhvata JLS: Čapljina, Čitluk, Gacko, Ljubuški, Mostar, Široki Brijeg, Tomislavgrad i Trebinje.

Projekta općinskog okolišnog upravljanja (MEG) finansira Vlada Švicarske koja je isti pokrenula 2016. godine s ciljem poboljšanje općinskog sistema upravljanja razvojem vodnih usluga u okolišnim i ekonomskim sektorima. Una Consulting je krajem 2020. godine uspješno finalizirala prvu fazu projektnih aktivnosti MEG-a koja je trajala četiri godine, a s novim ugovorom Una Consulting će ući u 7 godinu implementiranja MEG projekta.

Una Consulting će pružiti podršku jačanju operativne efikasnosti i finansijskog upravljanja JVP/JKP u JLS kako bi ove JLS mogle ispuniti svoje obaveze po pitanju pružanja vodnih usluga tj. usluga vodosnabdijevanja i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda svojim građanima.

Druga faza Projekta MEG se implementira u 31 partnerskoj JLS, a Una Consulting će, kao i do sada, kroz projektne aktivnosti u sjeverozapadnom i južnom klasteru, nastaviti doprinositi razvoju sektora voda i okoliša, odgovarajući na izazove i pronalazeći rješenja za tehničke, institucionalne i finansijske aspekte poslovanja JVP/JKP u svrhu trajnog osiguranja održivosti pružanja kvalitetnih usluga stanovnicima lokalne zajednice.


Pretraga referenci

Najave događaja

Reference