Predstavnici Una Consultinga ugositili ambasadoricu Švicarske

Ambasadorica Švicarske, gospođa Andrea Rauzber Saxer je 15. aprila 2019. godine posjetila Resursni centar za vode i okoliš „Una Consulting“ u Bihaću kao dugogodišnjeg partnera u implementaciji projekata koje Vlada Švicarske podržava u Bosni i Hercegovini.


Direktor Una Consultinga, gospodin Sandi Zulić se zahvalio na posjeti i informirao ambasadoricu o aktivnostima i projektima koje Una Consulting trenutno implementira, a posebno o projektima koje podržava Vlada Švicarske. Trenutno su to Projekat općinskog, okolišnog i ekonomskog upravljanja - MEG u kojem Una Consulting pruža konsultantske usluge na jačanju organizacijskih, operativnih i financijskih kapaciteta vodovodnih  preduzeća u dva geografska klastera: „sjeverozapadni klaster“ (Unsko-sanski kanton i šire područje regije Prijedora) i „sjeveroistočni klaster“ (šire područje regija Doboj i Tuzla), te Projekat sigurnog vodosnabdijevanje u naselju Ostrožac kojim će se obezbijediti čista voda ne samo za porodice migranata koje su smještene u Hotelu Sedra već i za lokalno stanovništvo. Gospodin Zulić je naglasio  da se uspješna realizacija projekata Una Consultinga zasniva na stručnom i ozbiljnom pristupu svakom projektu, kontinuiranom ulaganju u jačanje kapaciteta uposlenih i njihovo znanje što u konačnici rezultira kvalitetnom uslugom.


Ambasadorica je istakla da je Unsko-sanski kanton vrlo bogat vodenim tokovima ali naglasak treba dati na dobro upravljanja vodama kako bi se osigurala održivost kvaliteta vode kako u kantonu tako i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

 

Najave događaja

Reference