Novosti

06.07.2017

Otvoreno savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bihaću vrijedno 10,8 miliona eura

U Bihaću je 5. jula 2017. godine, svečano otvoreno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Velhovo, zajednički projekat Grada Bihaća, Evropske unije, Njemačke razvojne banke (KfW) i institucija Bosne i Hercegovine, vrijedan čak 10,8 miliona eura.

» više
24.05.2017

Svečano otvoreno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Sarajevu

 22. maja 2017. godine svečano je otvoreno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Sarajevu. Generalni direktor direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Christian Danielsson i direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo  otvorili su postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Butila u Sarajevu, u čiju je obnovu EU uložila 13 miliona eura.

» više
24.05.2017

Una Consulting u panel diskusiji na temu: „Mogućnosti financiranja javnih vodovodnih preduzeća“

 U Beču je protekle sedmice, od 17.-19. maja 2017. godine održana 5. konferencija Dunavskog vodnog programa na kojoj su učešće uzeli predstavnici 17 zemalja dunavskog sliva kao i predstavnici međunarodnih financijskih institucija. Ova konferencija postala je jedan od najznačajnijih događaja za sve koji se bave vodama u Jugoistočnoj Europi ali i šire. Tema ovogodišnje konferencije bila je „Izazovi u financiranju vodnih usluga za razvoj.“
» više
28.12.2016

Una Consulting podržava Općinu Ključ u projektu dugoročnog vodosnabdijevanja

  Početkom novembra 2016. godine uspješno je okončan projekat Studije činjeničnog i indikativnog stanja vodosnabdijevanja općine Ključ. Resursni centar za vode i okoliš „Una Consulting“ d.o.o. Bihać je implementirao pomenuti projekt, a Općina Ključ bila je investitor.
» više
22.12.2016

Završen projekat rekonstrukcije i proširenja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Sarajeva

 U Sarajevu je krajem mjeseca novembra 2016. godine uspješno završen projekat rekonstrukcije i proširenja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Sarajeva (PPOV), na čijoj je realizaciji inžinjerski tim Una Consultinga, zajedno sa partnerskom firmom Holinger AG iz Švicarske, bio angažiran od 2012. godine.
» više